KATJA KÜTTNER (os. KUKKOLA) – Prinsessa
Katja Kukkola (s.1971) tekee Prinsessa-elokuvassa vaikuttavan pääroolin Anna Lappalaisena, Kellokosken prinsessana, potilaana joka omistaa elämänsä muiden auttamiselle. Kukkola on esiintynyt mm. elokuvissa Eläville ja kuolleille, Nousukausi ja Vieraalla maalla. Hänet muistetaan myös TV-sarjoista Sydänjää, Karjalan kunnailla ja Seitsemän. Kukkola on tehnyt myös lukuisia teatterirooleja ja valmistautuu parhaillaan Teatteri Takomossa Amerikka-näytelmään.

KRISTA KOSONEN – Christina von Heyroth
Krista Kosonen (s. 1983) näyttelee Kellokosken aitoa siniveristä potilasta, itsetuhoisten ajatusten vaivaamaa Christina von Heyrothia, jonka Prinsessa kutsuu hovineidokseen. Krista Kosonen on nähty mm. elokuvissa Jadesoturi ja Suden vuosi. Kosonen tunnetaan myös tv-sarjoista Putous, Uutishuone ja Suojelijat. Teatterin lavalla hänet nähtiin viimeksi Turun kaupunginteatterin Anna Kareninan nimiroolissa.

SAMULI EDELMANN – Lääkäri Grotenfelt
Kellokosken mielisairaalan lääkärikunnan johtohahmoa, lääkäri Grotenfeltiä näyttelee Samuli Edelmann (s. 1968). Edelmann on näytellyt lukuisissa elokuvissa, viimeisimpinä mm. Rööperi ja Riisuttu mies. Edelmann on ollut viidesti Jussi-ehdokkaana: elokuvista Häjyt, Levottomat, Minä ja Morrison, Vares ja Rockn Roll Never Dies. Edelmann on tehnyt myös lukuisia suomenkielisiä äänirooleja elokuvissa ja tv-sarjoissa. Hänet tunnetaan myös laulajana ja hän on kolminkertainen Emma-palkinnon voittaja.

PETER FRANZÉN – Potilas Saastamoinen
Kellokosken potilaskuntaan liittyy alkoholismista toipuva potilas Saastamoinen, jota näyttelee Peter Franzén (s. 1971). Franzén on tuttu monista kotimaisista elokuva- ja tv-rooleistaan, viimeisimpinä mm. Rööperi, Ralliraita ja tv-sarja Karjalan kunnailla, ja luo lisäksi kansainvälistä uraa näyttelijänä. Keväällä 2010 Franzén julkaisi esikoisromaaninsa Tumman veden päällä (Tammi).

PIRKKA-PEKKA PETELIUS – Potilas Kuronen
Kellokosken sanavalmista ajattelijaa, potilas Kurosta, jota kutsutaan myös Rovastiksi, näyttelee yksi Suomen tunnetuimmista näyttelijöistä Pirkka-Pekka Petelius (s. 1953). Lukuisista elokuva- ja tv-rooleista tuttu Petelius nähtiin viimeksi valkokankaalla elokuvassa Tali-Ihantala 1944 ja TV:ssä draamasarjassa Kymenlaakson laulu. Petelius juontaa Yleisradion kuukausittaista Luontoilta-ohjelmaa. Hän toimii tuottajana tuotantoyhtiö Säihkyssä.

PAULA VESALA – Hoitaja Elsa
Kellokosken nuorta hoitajaa näyttelee PMMP-yhtyeen laulajana paremmin tunnettu Paula Vesala (s. 1981) ensimmäisessä elokuvaroolissaan valkokankaalla. Vesala on aikaisemmin tehnyt useita suomenkielisiä äänirooleja elokuviin ja tv-sarjoihin. Emma- ja Teosto-palkittu Paula Vesala on myös sanoittanut Prinsessa-elokuvan tunnuskappaleen Prinsessalle yhdessä Mariskan kanssa.

ANTTI LITJA – Ylilääkäri Soininen
Kellokosken sairaalan ylilääkäri Soinista, joka haluaa viedä hoitoja kohti potilaiden inhimillistämistä, näyttelee Antti Litja. Pitkän uran kotimaisessa elokuvassa ja teatterissa tehnyt Litja (s. 1938) nähtiin viimeksi valkokankaalla elokuvissa Väärät juuret ja Kohti Korkeuksia.

PAAVO WESTERBERG – Lääkäri Lonka
Lääkäri Lonkan mielestä Prinsessa on ”on onnellisempi kuin yksikään koko henkilökunnasta”. Häntä näyttelee Paavo Westerberg (s. 1973), joka on myös yksi elokuvan kolmesta käsikirjoittajasta. Westerberg esiintyi viimeksi elokuvissa Paha maa ja Valkoinen kaupunki. Hän on myös kaksinkertainen käsikirjoitus-Jussin voittaja (Paha maa, Valkoinen kaupunki.)

IRMA JUNNILAINEN – Ylihoitaja Pakalén
Kellokosken sairaalan ylihoitaja Pakaléna näyttelee Irma Junnilainen (s. 1951), joka on nähty mm. elokuvissa Pelon maantiede ja Unna ja Nuuk. Junnilainen on naispääosa-Jussin voittaja, hänet palkittiin vuonna 1992 elokuvasta Viiva Vinita. Hän on tehnyt lisäksi lukuisia teatterirooleja.

TAPIO LIINOJA – Pankinjohtaja Granqvist
Kellokosken sairaalan läheisen kylän pankin johtaja näkee Prinsessassa hyväntekijän. Pankinjohtajaa näyttelee Tapio Liinoja (s. 1954), yksi tunnetuimmista kotimaisista näyttelijöstämme. Liinoja esiintyi viimeksi valkokankaalla elokuvissa Kielletty hedelmä ja Täällä pohjantähden alla. Liinoja tunnetaan myös laulajana mm. Lapinlahden Linnut-yhtyeessä. Kitaristi Esa Pulliaisen kanssa hän teki viime vuonna kirjallisen äänilevyn Vampula Pop Vol. 1.