"Prinsessa kertoo tarinan hyljätystä tytöstä, joka teki itsestään kuninkaallisen. Elokuvan ympärille rakentuvassa koulukampanjassa harjoitellaan ymmärtämään mielenterveyden ongelmia ja vaalimaan ihmisarvoa."

Lue lisää: Opettajalehti 10.9.2010

Prinsessa-koulukampanja pitää sisällään sekä media että sosiaalikasvatuksellista aineistoa. Elokuvaan liittyvä oppimateriaali muodostuu kahdesta osasta:

  • Mielenterveyden keskusliiton laatimasta osuudesta, joka käsittelee elokuvan sisältöteemoja, kuten  erilaisuuden kauneus ja yhteisöllisyys.
  • Koulukinon tuottama osuus puolestaan pureutuu elokuvan käsikirjoittamiseen ja ilmaisun analyysiin. Se soveltuu erityisen hyvin äidinkielen opetuksen yhteyteen. Kokonaisuudessaan oppimateriaalia voi hyödyntää useissa eri oppiaineissa. Oppimateriaali on suunnattu 9.-luokille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Koulukampanjan tavoitteena on lisätä ymmärtämystä erilaisuutta kohtaan ja sitä kautta vähentää vallitsevia  ennakkoluuloja ja asenteita. Kampanjan yksi tavoite on myös kannustaa taiteen monipuolisempaa ja laajempaa hyödyntämistä  media- ja  sosiaalikasvatuksen välineenä.

Prinsessa-koulukampanja on toteutettu Koulukinon, Mielenterveyden keskusliiton ja Art Filmsin yhteistyönä.

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Saurin ajatuksia koulukampanjan tärkeydestä: Hyvät nuoruuden kokemukset kantavat aikuisuudessa