Skip to main content

Arvostelut

”Katja Kukkola on kuin syntynyt Prinsessan rooliin. Arto Halonen on ohjannut koskettavan elokuvan.”

starstarstarstarstar Kainuun Sanomat/S.T

 

”Katja Kukkola kantaa elokuvaa komeasti. Halonen hallitsee hillityn tarinankuljetuksen ja hienovaraisen henkilöohjauksen, jossa näyttelijät pääsevät esiin. Prinsessa-elokuva on tapaus, joka herättää paljon tärkeitä kysymyksiä.”

starstarstarstar MTV3.fi/T.A

 

”Harvoin pääsee näkemään näin valmista esikoisohjausta. Krista Kosonen näyttelee "hovineitoa", Peter Franzén edelliseen rakastuvaa alkoholistia ja Pirkka-Pekka Petelius lobotomialeikkaukseen päätyvää hoitolan älykköä. Onko dokumenttiohjaaja Halosella näin paljon henkilöohjauksen jaloa taitoa takataskussaan, vai selittyvätkö taitavasti muovatut hullujenhuonehahmot näyttelijöiden omilla osaamisilla?”

starstarstarstar Metro/T.T.

 

”Pohjattoman sydämellinen.”
starstarstarstar Sue/M.H.

 

”Halonen pystyy luomaan mielenkiintoisen ajankuvauksen ja ennenkaikkea henkilökuvan ihmisestä jonka tahto sananmukaisesti vei läpi harmaan kiven.”

starstarstarstar Episodi/M.S.

 

”Prinsessa on huolella tehty ja häkellyttävän humaani elokuva.”

starstarstarstar Sara/K.D.

 

”Elokuva on hienolla tavalla yhtä aikaa pysähdyttävän vakava ja ilahduttavan kepeä.”  

starstarstarstar 7 Päivää/T.S.

 

”Krista Kosonen tyylittelee tulkitsemansa vapaaherrattaren levottoman sielun voimalla ja Peter Franzénin esittämä delirium-potilas on hyvin taitavasti tulkittu alkoholistin muotokuva. Samuli Edelmann ja Pirkka-Pekka Petelius jäävät myös mieleen. Elokuva on persoonallisella tavalla toteutettu rohkea tulkinta aiheesta, joka vaatii ilmaisullisesti erityistä näkökulmaa.”

starstarstarstar Keskisuomalainen ja Savon Sanomat/J.V.

 

”Prinsessassa on humaania sanomaa ja se on erinomaisesti näytelty teos. Katja Kukkola on erinomainen valinta päärooliin ja hän tekee sen suvereeniin tyyliin. Mutta hienoa työtä tekevät kaikki muutkin!”

starstarstarstar Uusi Suomi/M.P

 

”Prinsessan tarina on valloittava ja yhteiskunnallisestikin kiinnostava.”

starstarstarstar Ilkka/M.N.

 

”Yleisilme on humaani ja huumorin sävyttämä, ymmärtävä.”  

starstarstarstar Itä-Savo/A.T.  

 

”Elokuvasta jää lämmin olo. Krista Kosonen tekee vaikuttavan roolisuorituksen prinsessan ystävänä”.  

starstarstarstar Miss Mix/A.P.

 

”Prinsessaon sympaattinen elokuva, jossa yhdistyvät taidokas toteutus ja painokas sisältö. Elokuva on toivoa antava.”

starstarstarstar Film-O-Holic/T.M.

 

"Näkevä ja herkkä kuvaus erilaisuudesta. Prinsessaa ei voi katsoa perinpohjaisesti liikuttumatta. Katja Kukkola on paras mahdollinen valinta prinsessan rooliin. Prinsessan hovineitoa näyttelevä Krista Kosonen tekee uransa parhaan roolin."

starstarstarstar Kouvolan Sanomat/S.K


"Havainnon ja näyuttelijäntyön tarkkuutta jaksaa hämmästellä loppuun saakka."

starstarstarstar Katso/J.S.

 

”Halonen onnistuu esikoisellaan erinomaisesti. Kaikki näyttelijät suoriutuvat tehtävästään kiitettävästi, mikä on osoitus ohjaajan oikeasta asenteesta työryhmäänsä kohtaan.”

 starstarstarstar Lapin Kansa/J.K.L.

 

"Dokumentaristi Arto Halonen tekee Prinsessa-elokuvallaan hienon siirtymän fiktioelokuvan maailmaan.Prinsessan tarina siirtyy valkokankaalle mutkattomasti. PaavoWesterbergin ja Antti Litjan roolit potilaiden maailmaa ymmärtävinä tohtoreina ovat säväyttäviä. Prinsessan visuaalinen kerronta onkin komea ja harkittu - hyvin esteettinen. Sama pätee elokuvan hienoon äänimaailmaan, joka kruunautuu Tuomas Kantelisen säveltämällä sadunomaisella musiikilla."

Karjalainen/J.V 

 

"Arto Halosen elokuva Prinsessa on onnistunut ohjaus hyvinkin vaikeasta aiheesta. Sen tarjoama draama on vakavaa, mutta mukana on ripaus keventävää huumoria. Ajankuva elokuvassa on toteutettu hienosti ja näyttelijäsuoritukset ovat parasta A-ryhmää. Katja Kukkola tekee koskettavan suorituksen pääroolissaan, mutta myös Peter Franzén alkoholistina tai Samuli Edelmann lääkärikunnan johtohahmona ovat erinomaisia, unohtamatta Irma Junnilaista ylihoitajana. En olisi yhtään yllättynyt, jos joku heistä saisi roolistaan Jussi-palkinnon. Arto Halosen uutuus on kuluvan vuoden kotimaisen elokuvan kärkeen ehdottomasti kuuluva teos."

Demari/H.P 

 

"Arto Halosen Prinsessa vakuuttaa harkitulla, harmonisella ja poikkeuksellisen kauniilla kuvakerronnallaan. Esteettinen jälki on upeaa. Viime vuosisadan puoliväliin sijoittuva tarina on miljööltään, lavastukseltaan, puvustukseltaan ja Tuomas Kantelisen säveltämän musiikin osalta kuin koru. Myös näyttelijät ovat poikkeuksellisen vahvassa vireessä ja sopivat rooleihinsa täydellisesti, ihan jokainen."

Koti-Kajaani.fi/T.V

 

"Katja Kukkolan rooli Prinsessana on täysosuma."

Opettajalehti/T.T