Lehdistötiedote 14.09. 2010: Anna Lappalaisen eli “Prinsessan” elämä kiinnostaa niin valkokankaalla kuin kirjana.

Terhi Siltalan ja Ilkka Raitasuon kirjoittaman kirjan Kellokosken prinsessa toinen painos myytiin loppuun ennen Arto Halosen ohjaaman Prinsessa-elokuvan ensi-iltaa, ja huomenna valmistuva kolmas painos on jo lähes loppuunmyyty.

Kellokosken prinsessa on Kellokoskella eläneen Anna Lappalaisen elämäkerta. Skitsofreniaa sairastaneella Lappalaisella oli koko elämän ajan kestänyt harha, jonka mukaan hän oli kuninkaallinen, Prinsessa.  Toinen kirjoittaja Ilkka Raitasuo oli mielisairaanhoitajana Kellokoskella ja hoiti potilasta lähes 15 vuotta. Raitasuo olikin Lappalaiselle niin läheinen, että hän sai Prinsessalta arvonimen “Irlannin prinssi Henrik”. Elokuvassa Raitasuota vastaavaa henkilöä esittää Paavo Westerberg.

Perjantaina 10.9. ensi-iltansa saanut elokuva Prinsessa kohosi viikonlopun katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Ennakkonäytökset mukaan luettuina elokuva on nyt kerännyt yhteensä jo 29 275 katsojaa.

Kellokosken prinsessan esittely, iso kansikuva ja kuvia Anna Lappalaisesta täällä.

Lisätiedot ja kirjan kirjoittajien haastattelupyynnöt:

Like / Nora Varjama
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. (09) 6229 9769, 050 547 6868

Lisätiedot elokuvasta:
Sandrew Metronome / Liisa Lehmusto
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.