Skip to main content

Prinsessalla lähes 70 000 katsojaa

20.9.2010

Lehdistötiedote 20.09.2010: Prinsessa keräsi toisena viikonloppunaan jopa ensi-iltaviikonloppua enemmän katsojia ja nousi viikon ja viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi.

Arto Halosen ohjaaman Prinsessan menestys jatkuu. Elokuva keräsi toisena esitysviikonloppunaan 17.-19.9. elokuvateattereissa 21 826 katsojaa, mikä ylittää avausviikonlopun tuloksen (18 901 katsojaa) 15 % prosentilla. Prinsessa oli perjantaina päättyneellä avausviikollaan 10.-16.9. katsotuin elokuva koko maassa ja nousi nyt toisena esitysviikonloppunaan viikonlopun katsotuimmaksi. Yhteensä Prinsessa on kerännyt elokuvateattereissa jo 69 516 katsojaa. Prinsessa sai ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina 10.9.

On hyvin poikkeuksellista, että elokuva tekee toisena viikonloppunaan paremman tuloksen kuin ensi-illassa. Hyvien arvostelujen lisäksi Prinsessa on saanut valtavasti hyvää palautetta katsojilta ja sana on selvästi lähtenyt kiertämään. Suuri yleisö on ottanut Prinsessan omakseen,” toteaa elokuvan levittäjän Sandrew Metronome Distribution Finlandin markkinointipäällikkö Peter Toiviainen. ”Upeiden katsojamäärien ohella on ollut hieno huomata että elokuvan erilaisuus-tematiikka puhuttaa ja koskettaa katsojia. Elokuvantekijälle on motivoivaa se, että myös yhteiskunnallisia ongelmia voidaan nostaa fokukseen elokuvan avulla,” sanoo elokuvan tuottaja ja ohjaaja Arto Halonen.

Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista. Vaikka Prinsessa on itsekin hoidettavien joukossa, hänen elämäntehtäväkseen muodostuu lähimmäisten auttaminen. Prinsessan hovin muodostavat hovineito Christina von Heyroth (Krista Kosonen) ja joukko potilastovereita (mm. Peter Franzén ja Pirkka-Pekka Petelius). Hänen hallintoalueensa ulottuu aina Kellokosken kylään ja sen pankin johtajaan (Tapio Liinoja) asti. Särkynyt nainen löytää mielisairaalasta kodin – ja perheen. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Samuli Edelmann, Paula Vesala, Irma Junnilainen, Paavo Westerberg ja Antti Litja.

Elokuvan on ovat käsikirjoittaneet Pirjo Toikka, Arto Halonen ja Paavo Westerberg. Elokuvan kuvauksesta vastaa Hannu-Pekka Vitikainen, leikkauksesta Tuuli Kuittinen sekä musiikista Tuomas Kantelinen. Maailman ensi-iltansa Prinsessa sai A-luokan kilpailufestivaaleihin kuuluvan Montrealin World Film festivaalilla pitkien elokuvien esikoisohjausten kilpasarjassa.

Prinsessan tarinasta on julkaistu myös Ilkka Raitasuon ja Terhi Siltalan kirjoittama kirja Kellokosken prinsessa (Like Kustannus), joka on noussut Mitä Suomi lukee -listan seitsemänneksi luetuimmaksi tietokirjaksi. Syyskuussa elokuvasta on julkaistu myös soundtrack AXR Musicin ja Art Films Productionin yhteistuotantona. Prinsessan teemoista on myös kehitetty koulujen käyttöön laaja media- ja sosiaalikasvatukseen pureutuva koulukampanja, jossa Art Filmsin kanssa yhteistyökumppaneina toimivat Koulukino sekä Mielenterveyden keskusliitto

Lehdistökuvat: www.filmikamari.fi
käyttäjänimi: press / salasana: noutaja

Prinsessa-elokuvan kotisivut:
www.prinsessaelokuva.fi
www.prinsessakampanja.com

Koulukinon Prinsessa-sivut: 
http://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/index.php?id=136

Lisätiedot:

Liisa Lehmusto, tiedottaja, Sandrew Metronome Distribution Finland
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0503585488

Vilheliina Vilhunen, Art Films production AFP Oy
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 09-4159 3640