Skip to main content

Prinsessa edelleen katsotuimpien kärjessä

5.11.2010

Tiedote 05.11.2010: Arto Halosenohjaama elokuva Prinsessa on kahdeksan teatteriesitysviikon jälkeen edelleen neljänneksi katsotuin elokuva.

Ensi-iltansa 10.9.2010 saaneella Prinsessalla on jo yli 240 000  katsojaa.

Prinsessa on kerännyt hiljattain myös muita tunnustuksia. Ohjaaja Arto Haloselle myönnettiin vuoden 2010 Suomen mielenterveysseuran valtakunnallinen mielenterveyspalkinto sekä Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton Kansalaistoiminnan valtakunnallinen tunnustuspalkinto 2010. 

Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista. Vaikka Prinsessa on itsekin hoidettavien joukossa, hänen elämäntehtäväkseen muodostuu lähimmäisten auttaminen. Prinsessan hovin muodostavat hovineito Christina von Heyroth (Krista Kosonen) ja joukko potilastovereita (mm. Peter Franzén ja Pirkka-Pekka Petelius). Hänen hallintoalueensa ulottuu aina Kellokosken kylään ja sen pankin johtajaan (Tapio Liinoja) asti. Särkynyt nainen löytää mielisairaalasta kodin – ja perheen. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Samuli Edelmann, Paula Vesala, Irma Junnilainen, Paavo Westerberg ja Antti Litja.

Elokuvan on ovat käsikirjoittaneet Pirjo Toikka, Arto Halonen ja Paavo Westerberg. Elokuvan kuvauksesta vastaa Hannu-Pekka Vitikainen, leikkauksesta Tuuli Kuittinen sekä musiikista Tuomas Kantelinen

Prinsessan tarinasta on julkaistu myös Ilkka Raitasuon ja Terhi Siltalan kirjoittama kirja Kellokosken prinsessa (Like Kustannus), joka on noussut Mitä Suomi lukee -listan viidenneksi luetuimmaksi tietokirjaksi. Syyskuussa elokuvasta on julkaistu myös soundtrack AXR Musicin ja Art Films Productionin yhteistuotantona. Prinsessan teemoista on myös kehitetty koulujen käyttöön laaja media- ja sosiaalikasvatukseen pureutuva koulukampanja, jossa Art Films kanssa yhteistyökumppaneina toimivat Koulukino sekä Mielenterveyden keskusliitto.

Lehdistökuvat: www.filmikamari.fi
käyttäjänimi: press / salasana: noutaja

Prinsessa-elokuva kotisivut: www.prinsessaelokuva.fi ja www.prinsessakampanja.com

Koulukinon Prinsessa-sivut: http://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/index.php?id=136

Lisätietoja: Vilhelmiina Vilhunen / Art Films production: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 09-4159 3640