Skip to main content

Tottistipendi Haloselle ja Raitasuolle

24.5.2011

Lehdistötiedote 24.05.2011: Tottistipendi ohjaaja Arto Haloselle ja kirjailija Ilkka Raitasuolle.

Kellokoskiseura ry on palkinnut Arto Halosen ja Ilkka Raitasuon Tottistipendillä ja Tottipokaalilla ansiokkaasta Prinsessa-draamasta sekä Kellokosken Prinsessa-kirjasta, jotka ovat tuoneet positiivista huomiota Kellokosken kyläyhteisölle.

Haloselle ja Raitasuolle luovutettiin Tottipokaalit lauantaina 21.5. Kellokoskella Kalastuskauden avaus -tapahtuman yhteydessä.

Palkinnon myöntäjä perustelee, että Halosen Prinsessa-elokuva antaa hyvän kuvan paikallisesta potilashoidosta sekä elämästä sairaalan seinien sisällä ja kyläyhteisössä. ”Kellokoskelaisten suhtautuminen mielisairaalan potilaisiin on vuosikymmenien ajan ollut erittäin avointa ja luontevaa. Tämä seikka tulee hyvin myös esille Prinsessa-elokuvan ohjaajan Arto Halosen tulkinnassa. Halonen on mielestämme mielisairaalan potilastyötä positiivisella tavalla valottaessaan ollut vaikuttamassa myönteisesti Kellokosken kyläkuvaan ja siksi ansaitsee nöyrän kiitoksemme ja huomionosoituksemme". Ilkka Raitasuota Kellokoskiseura kiittää ansiokkaasta työstä Kellokosken Prinsessa-kirjan aineiston kokoajana ja kirjoittajana sekä myös Kellokosken sairaalamuseon aineiston kokoajana ja hoitajana. 

Kellokosken Prinsessa-kirjaa on myyty tähän mennessä yli 30 000 kappaletta. Halosen ohjaaman Prinsessa-elokuvan on nähnyt elokuvateattereissa jo lähes 293 000 katsojaa.

Palkinnon myöntäjä, Kellokoskiseura, on kotiseutuyhdistys, joka on perustettu Kellokoskelta poismuuttaneiden yhdyssiteeksi. Seura on jakanut Tottistipendiä vuodesta 1997 lähtien, jolloin Kellokosken entinen ruukinpatruuna, kamarineuvos, insinööri Torsten Carlander-Reuterfelt täytti 95 vuotta ja hänen veljenpoikansa antoi pesämunan rahastolle. Stipendi jaetaan vuosittain tai määrävuosina tunnustuksena ansiokkaasta kotiseututyöstä. Viime vuosina huomionosoitus on myönnetty muun muassa pitäjäneuvos Antti Vainiolle sekä lääkäri Ilkka Taipaleelle.

Sekä Arto Halonen että Ilkka Raitasuo halusivat edelleenlahjoittaa Tottistipendinsä (á 350 euroa) Mielenterveyden keskusliiton toiminnan tukemiseen.

Lisätiedot:

Kellokoskiseura ry / Marieforsföreningen rf
Sihteeri Hans Nordberg, 0504131018
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Art Films production AFP Oy
Vilhelmiina Vilhunen, (09) 4159 3640
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.