Tiedote: 23.3.2011: Syksyllä 2010 ensi-iltansa saanut Arto Halosen ohjaama Prinsessa-elokuva on nyt saatavilla kaupoissa.

Tositapahtumiin perustuva fiktioelokuva kertoo Anna Lappalaisen vaikuttavan tarinan Kellokosken mielisairaalassa prinsessana, joka auttaa ja ilahduttaa ihmisiä ympärillään ja samalla kyseenalaistaa aikansa hoitomuotoja.

Prinsessa on ollut yleisömenestys Suomessa ja kiertänyt myös maailmaa arvostetuilla elokuvafestivaaleilla. Katja Küttner on saanut useita palkintoja pääroolistaan (Jussi-palkinto, Suomen näyttelijäliiton vuoden 2010 elokuvanäyttelijä, Black Night Film Festivaalin EurAsia-kilpailusarjan pääpalkinto) kuten myös Halonen merkittävästä työstään elokuvaohjaajana (vuoden 2010 valtakunnallinen mielenterveyspalkinto, vuoden 2010 Kansalaistoiminnan palkinto, vuoden 2010 Helsingin kaupungin kulttuuripalkinto).

DVD-julkaisu sisältää elokuvan lisäksi extra-materiaalia:

  • Prinsessan hovissa -dokumentti muistelee Anna Lappalaisen todellista elämää hänet tunteneiden ihmisten kautta. Samalla kurkistetaan elokuvanteon kulissien taakse ja seurataan elokuvan eri työvaiheita, kohtausten rakentamista kuvauspaikalla ja näyttelijöiden syventymistä roolihahmoihin
  • Iso-Iita Specialissa nähdään lyhyesti kohtauksia elokuvan potilaan, Iso-Iitan elämästä sairaalassa
  • Maalaistytön elo kaupungissa –musiikkivideossa Anna Lappalaisen alkuperäinen laulu yhdistyy nykypäivän kaupungin sykkeeseen
  • Prinsessalle-musiikkivideolla Johanna Kurkela esittää elokuvan tunnussävelmän
  • Making of -valokuvagalleria
  • RAY:n tietoisku
  • Traileri

Elokuvan kesto: 97 min. Tekstitys: suomi, ruotsi, englanti

Elokuvaan liittyviä linkkejä:
www.prinsessaelokuva.fi
www.prinsessakampanja.com
www.sandrew.fi/start/?mid=1175
www.mtkl.fi/liiton_toiminta/hankkeet/prinsessa-koulukampanja
www.artfilmsproduction.com