Lehdistötiedote 21.02.2012: Prinsessa elokuvateatterilevitykseen Ranskaan, Sveitsiin ja Benelux-maihin

Arto Halosen ohjaama Prinsessa tulee elokuvateatterilevitykseen Ranskaan, Sveitsiin, Hollantiin, Belgiaan ja Luxemburgiin. Levityksestä vastaa ranskalainen Aramis Films, joka käynnistää Prinsessan levityksen Ranskasta.

Aramis Filmsin levityspäällikkö Marc-André Grynbaum toteaa seuraavaa: ”Prinsessa on suomalaisnäyttelijöiden tähdittämä suomalaiselokuva, joka kuitenkin koskettaa ihmisiä universaalisti kulttuurista riippumatta. Uskon myös ranskalaisyleisön vaikuttuvan elokuvan poikkeuksellisesta humaanisuudesta. Siksi olenkin ylpeä siitä, että voimme pian levittää Prinsessa-elokuvaa sekä sen tärkeää sanomaa ranskalaisyleisölle.”

Ranskan levitysajankohta tarkentuu myöhemmin, mutta alustava ajankohta on joko kesä- tai syyskuu 2012.

Prinsessa-elokuvan tuottaja-ohjaaja Arto Halonen on levityssopimuksesta mielissään: ”On hienoa että suomalaista elokuvaa nähdään yhä enemmän Suomen ulkopuolella myös kaupallisessa elokuvateatterilevityksessä. Elokuvateatterilevitys Ranskassa on eritoten hieno asia, onhan kyseessä suuri maa, joka omaa poikkeuksellisen vuorovaikutteisen ja monitasoisen elokuvakulttuurin sekä rikkaan kulttuuriperinnön.”

Prinsessa saa keväällä myös elokuvateatteriensi-illan Etelä-Koreassa. Aiemmin elokuva on ollut elokuvateatterilevityksessä myös Virossa. 

Suomessa Prinsessa on kerännyt elokuvateatterilevityksessä jo 296 000 katsojaa. Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Prinsessa on palkittu useilla palkinnoilla. Etelä-Afrikan Cape Winelandsin elokuvafestivaalilla Prinsessa voitti Grand Prix:n eli parhaan elokuvan palkinnon, Portugalin Festroian elokuvajuhlilla tuomariston kunniamaininnan ja Italian Viareggion elokuvafestivaalilla tuomariston kakkospalkinnon. Viron Black Nights Film Festivalilla Prinsessan päätähti Katja Küttner sai parhaan näyttelijättären palkinnon. Küttner on palkittu roolistaan myös Suomen Näyttelijäliiton vuoden 2010 parhaana elokuvanäyttelijänä sekä parhaan näyttelijättären Jussi-palkinnolla. Elokuvan ohjaaja Arto Halonen on puolestaan palkittu Prinsessa-elokuvan ansiosta mm. Suomen Mielenterveysseuran vuoden 2010 valtakunnallisella mielenterveyspalkinnolla, sekä Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton (STKL) vuoden 2010 Kansalaistoiminnan palkinnolla.

Kellokosken Prinsessan tarinasta on julkaistu myös Ilkka Raitasuon ja Terhi Siltalan kirjoittama kirja (Like Kustannus), joka on ollut menestys yli 40 000 kappaleen myynnillään.

Prinsessa on tositapahtumiin pohjaava kertomus Kellokosken mielisairaalan pitkäaikaispotilaasta, Anna Lappalaisesta (Katja Küttner), josta tuli omassa yhteisössään iloa ympärilleen tuottava voima. Elokuvaa tähdittävät myös Samuli Edelmann, Krista Kosonen, Peter Franzén, Pirkka-Pekka Petelius, Tapio Liinoja, Paula Vesala, Irma Junnilainen, Paavo Westerberg ja Antti Litja. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Pirjo Toikka, Arto Halonen ja Paavo Westerberg. Elokuvan kuvauksesta vastaa Hannu-Pekka Vitikainen, leikkauksesta Tuuli Kuittinen, lavastuksesta Jukka Uusitalo, musiikista Tuomas Kantelinen sekä pukusuunnittelusta Ritva Muikku. Elokuvan on tuottanut Art Films production AFP Oy.

Pressimateriaali: www.filmikamari.fi
käyttäjänimi: press / salasana: noutaja

Aramis Films: www.aramisfilms.fr, puh: +33 (0)1 83625147, +33 (0)1 76504611

Marc André Grynbaum: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja: Art Films production AFP Oy, +358 (0)9 4159 3640, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.