Skip to main content

Prinsessalle kunniamaininta Portugalissa

13.6.2011

Lehdistötiedote 13.06.2011: Prinsessa ja Napapiirin sankarit palkinnoille Portugalin Festroiassa.

Arto Halosen Prinsessa ja Dome Karukosken Napapiirin sankarit palkittiin viime viikonloppuna Portugalissa Festroian kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Prinsessa sai tuomariston kunniamaininnan sarjassa Man and His Environment. Napapiirin sankarit puolestaan palkittiin hopeisella delfiinillä parhaasta kuvauksesta (Pini Hellstedt). Järjestyksessään 27. elokuvajuhlat järjestettiin 3.-12.6.

Vuoden 2010 kolmanneksi katsotuin kotimainen elokuva Prinsessa on kiertänyt maailmaa menestyksekkäästi. Elokuva voitti Cape Winelandsin elokuvajuhlilla Grand Prix´n festivaalin parhaana elokuvana. Katja Küttner palkittiin marraskuussa pääroolistaan Tallinnan Black Nights –elokuvajuhlilla sekä suomalaisella Jussi-patsaalla parhaana näyttelijättärenä. Elokuva oli myös ehdokkaana Pohjoismaiden parhaan elokuvan palkinnosta Göteborgin elokuvajuhlilla. Prinsessa on koskettava, tositapahtumiin pohjautuva tarina yhteiskunnan sairaaksi leimaamasta naisesta, joka valloittavalla olemuksellaan ilahduttaa lähiympäristöään. Elokuvan on tuottanut Art Films production AFP Oy.

Myös Suomen vuoden 2010 katsotuin elokuva Napapiirin sankarit on niittänyt maailmalla mainetta jo varhemmin tänä keväänä: Sveitsin Alpe d´Huezissa se palkittiin helmikuussa sekä Grand Prix´llä että ammattilaisjuryn palkinnolla. Huhtikuussa se valittiin Philadelphian CineFestissä parhaaksi elokuvaksi. Elokuva on hirtehinen vaikeuksien kautta voittoon -seikkailu digiboksin metsästyksestä. Napapiirin sankarit on tuottanut Helsinki-filmi Oy.

Lisätietoja:

Tytti Rantanen, kulttuuriviennin tiedottaja, Suomen elokuvasäätiö
+358 50 337 1473, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Vilhelmiina Vilhunen, Art Films production AFP Oy
+358 9 4159 3640, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.