Skip to main content

Arto Halonen palkittiin jälleen

15.10.2010

Tiedote 15.10.2010:Kansalaistoiminnan valtakunnallinen tunnustuspalkinto ohjaaja Arto Haloselle

Elokuvaohjaaja Arto Halonen on vuoden 2010 Kansalaistoiminnan valtakunnallisen tunnustuspalkinnon saaja. Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto (STKL) on myöntänyt palkinnon hänen ansioistaan kansalaistoiminnan ja erilaisuuden kuvaajana.

Arto Halonen on ensimmäinen kulttuurialan ammattilainen, jolle Kansalaistoiminnan valtakunnallinen tunnustuspalkinto on myönnetty.

Palkinnon perustelujen mukaan Arto Halonen on elokuvissaan nostanut esiin järjestöjen ja muun kansalaisyhteiskunnan merkityksen yksilöiden kohtaloiden lisäksi. Palkinnolla STKL haluaa painottaa, että toimiva kansalaisyhteiskunta on demokratian perusta.

Kansainvälisissä dokumenteissaan Arto Halonen on kuvannut diktatuurimaiden puristuksessa versovaa kansalaistoimintaa. Myös kotimaassa hänelle on luontevaa työskennellä yhteistyössä kansalaisjärjestöjen kanssa.

Tuore Prinsessa-elokuva on uusin osoitus hänen kyvystään kuvata erilaisuuden kauneutta. Samalla elokuva käsittelee mielenterveyskuntoutujien tilannetta yhteiskunnallisena kysymyksenä. Mielenterveyskuntoutujat ovat yksi niistä ihmisryhmistä, jotka ovat viime vuosikymmeninä jääneet hyvinvoinnin jaossa muita heikompaan asemaan.

Elokuvataide voi muuttaa ihmisten asenteita, jos sen sanoman kohderyhmänä olevat ihmiset ovat itse vaikuttamassa asioihinsa. Tällainen yhteistoiminta on ollut Haloselle ominaista koko hänen yli 20 vuotta kestäneen uransa ajan. Prinsessa-elokuvassa yhteistyökumppanina oli Mielenterveyden keskusliitto.

STKL on vuodesta 1994 myöntänyt vuosittain Kansalaistoiminnan valtakunnallisen tunnustuspalkinnon tunnustuksena erityisen ansiokkaasta kansalaistoiminnasta ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lisätietoja palkinnosta:
tiedottaja Sirkku Immonen, STKL, puh. 050 558 7470

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto (STKL) on valtakunnallinen sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntijajärjestö, jonka tärkeimpiä tavoitteita ovat tasa-arvon ja sosiaalisten oikeuksien, erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen ja toimeentuloturvan kehittäminen sekä köyhyyden, syrjäytymisen ja huono-osaisuuden vähentäminen. STKL:n jäseninä on 141 valtakunnallista sosiaali- ja terveysjärjestöä, 90 kuntaa ja 16 alueellista sosiaali- ja terveysturvayhdistystä. Lisätietoja: www.stkl.fi.

Arto Halonen palkittiin vastikään myös valtakunnallisella mielenterveyspalkinnolla. Suomen mielenterveysseura on jakanut valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon vuodesta 1994 lähtien. Palkinto myönnetäään henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt ihmisten henkistä hyvinvointia ja tukenut mielenterveyttä varsinaisen mielenterveystyön ulkopuolella.

Prinsessa on ollut viisi viikkoa elokuvateatterilevityksessä ja koko sen ajan se on ollut Suomen katsotuin elokuva. Tähän mennessä elokuvan on nähnyt jo yli 183 500 katsojaa.

pressikuvat: www.filmikamari.fi
käyttäjänimi: press / salasana: noutaja

Prinsessa-elokuvan kotisivut:
www.prinsessaelokuva.fi ja www.prinsessakampanja.com

Koulukinon Prinsessa-sivut:
http://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/index.php?id=136

Lisätietoja:
Vilhelmiina Vilhunen, Art Films production AFP Oy
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 09-4159 3640