Tiedote 27.9.2010: Arto Halosen ohjaama Prinsessa jatkaa kolmatta viikkoa Suomen katsotuimpana elokuvana.

Arto Halosen ohjaama elokuva Prinsessa on yltänyt kolmannen viikonlopun jälkeen jo lähes 110 000 katsojaan. Kuluneena viikonloppuna Prinsessa keräsi jälleen enemmän katsojia kuin ensi-iltaviikonloppunaan ja piti paikkansa viikon ja viikonlopun katsotuimpana elokuvana. Elokuva keräsi viikonloppuna elokuvateattereissa 19 712 katsojaa ja yhteensä Prinsessalla on nyt elokuvateattereissa jo 109 447 katsojaa. Prinsessa sai ensi-iltansa 10.9.2010.

Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista. Vaikka Prinsessa on itsekin hoidettavien joukossa, hänen elämäntehtäväkseen muodostuu lähimmäisten auttaminen. Prinsessan hovin muodostavat hovineito Christina von Heyroth (Krista Kosonen) ja joukko potilastovereita (mm. Peter Franzén ja Pirkka-Pekka Petelius). Hänen hallintoalueensa ulottuu aina Kellokosken kylään ja sen pankin johtajaan (Tapio Liinoja) asti. Särkynyt nainen löytää mielisairaalasta kodin – ja perheen. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Samuli Edelmann, Paula Vesala, Irma Junnilainen, Paavo Westerberg ja Antti Litja.

Elokuvan on ovat käsikirjoittaneet Pirjo Toikka, Arto Halonen ja Paavo Westerberg. Elokuvan kuvauksesta vastaa Hannu-Pekka Vitikainen, leikkauksesta Tuuli Kuittinen sekä musiikista Tuomas Kantelinen. Maailman ensi-iltansa Prinsessa sai A-luokan kilpailufestivaaleihin kuuluvan Montrealin World Film festivaalilla pitkien elokuvien esikoisohjausten kilpasarjassa.

Prinsessan tarinasta on julkaistu myös Ilkka Raitasuon ja Terhi Siltalan kirjoittama kirja Kellokosken prinsessa (Like Kustannus), joka on noussut Mitä Suomi lukee -listan seitsemänneksi luetuimmaksi tietokirjaksi. Syyskuussa elokuvasta on julkaistu myös soundtrack AXR Musicin ja Art Films productionin yhteistuotantona. Prinsessan teemoista on myös kehitetty koulujen käyttöön laaja media- ja sosiaalikasvatukseen pureutuva koulukampanja, jossa Art Filmsin kanssa yhteistyökumppaneina toimivat Koulukino sekä Mielenterveyden keskusliitto.

Lehdistökuvat: www.filmikamari.fi
käyttäjänimi: press / salasana: noutaja

Prinsessa-elokuvan kotisivut:
www.prinsessaelokuva.fi
www.prinsessakampanja.com

Koulukinon Prinsessa-sivut: 
http://www.koulukino.fi/oppimateriaalit/index.php?id=136

Lisätiedot:

Liisa Lehmusto, tiedottaja, Sandrew Metronome Distribution Finland Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0503585488

Vilhelmiina Vilhunen, Art Films production AFP Oy
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 09-4159 3640